Kako zaštititi automobil od grada?
  • 1233
  • 0

Kako zaštititi automobil od grada?

Gradske oluje mogu naneti značajne štete vašem automobilu. Pored ogrebotina i udubljenja, grad može oštetiti i stakla vašeg vozila. Kako biste sačuvali svoj četvorotočkaš od ovih neželjenih okolnosti, predstavljamo vam nekoliko efikasnih saveta.

1. Garaža – najsigurnija zaštita

Najbolji način da zaštitite svoj automobil od grada je da ga parkirate u garaži ili pod nekim nadstrešnicom. Ukoliko nemate garažu, razmislite o iznajmljivanju garažnog prostora tokom sezone kada su gradske oluje česte.

2. Cerade za automobil

Specijalni pokrivači za automobil, koji su dizajnirani da štite od grada, mogu biti veoma korisni. Ovi pokrivači su često napravljeni od debelog i otpornog materijala koji efikasno amortizuje udarce grada.

3. Privremene zaštitne mere

Ukoliko znate da je najavljena gradska oluja, a nemate gde da sklonite svoj automobil, možete koristiti starije ćebad ili dušeke. Postavljanjem ovih materijala preko automobila možete pružiti dodatnu zaštitu. Iako ovo nije najlepše rešenje, efikasno je u hitnim situacijama.

4. Parking u blizini zgrada i drveća

Iako drveće može predstavljati opasnost zbog mogućeg padanja grana, šire krošnje mogu pružiti određeni stepen zaštite od grada. Slično tome, parkiranje automobila uz zgradu može smanjiti izloženost grada, posebno ako vetar nosi grad prema zgradi.

5. Koristite aplikacije i vremenske prognoze

Pratite vremenske prognoze i koristite aplikacije koje upozoravaju na gradske oluje. Na taj način možete biti pripremljeni i preduzeti potrebne mere zaštite na vreme.

U slučaju oštećenja stakala – naša šlep služba je tu za vas!

Čak i uz sve mere opreza, ponekad je nemoguće izbeći štetu koju grad može naneti. Ukoliko su stakla na vašem automobilu oštećena, važno je znati da nije sigurno voziti se sa takvim staklima.

Na sreću, naša šlep služba je tu da pomogne! Možemo odvesti vaš automobil direktno do vaše kuće ili do servisa gde će stakla biti zamenjena ili popravljena. Osim što pružamo brzu i efikasnu uslugu, naš tim stručnjaka će se postarati da vaš automobil bude prevezen na siguran i profesionalan način.

Šta ako šoferšajbna pukne skroz na putu?

Ako vam šoferšajbna pukne zbog grada dok ste na putu, to može biti izuzetno stresna situacija. Vaša sigurnost i sigurnost putnika treba da budu prioritet. Evo nekoliko koraka koje biste trebali preduzeti:

Ostanite mirni: Prva i najvažnija stvar je da ostanete mirni. Ukoliko paničite, možete doneti nepromišljene odluke koje mogu pogoršati situaciju.

Sigurno parkirajte automobil: Uključite sva četiri pokazivača pravca i polako pređite na bezbedno mesto, poput parkinga, benzinske stanice ili zaustavne trake.

Izađite iz automobila: Kada ste parkirali, ako je bezbedno, izađite iz automobila zajedno sa svim putnicima i postavite se dalje od puta.

Pozovite šlep službu: Nakon što ste se postarali da ste bezbedni, pozovite našu šlep službu za hitne situacije. Obavestite ih o situaciji, dajte tačnu lokaciju i pružite sve potrebne informacije.

Zaštita od daljih oštećenja: Ako imate pri ruci plastičnu foliju ili sličan materijal, možete pokriti puknutu šoferšajbnu kako bi sprečili dalji prodor vode ili grada unutar vozila.

Nemojte voziti automobil: Čak i ako mislite da možete nastaviti vožnju, nemojte riskirati. Puknuta šoferšajbna može dodatno oslabiti integritet vašeg vozila i predstavljati opasnost za vas i druge učesnike u saobraćaju.

Dokumentujte oštećenja: Dok čekate šlep službu, slikajte oštećenja na vašem automobilu. Ove fotografije će vam biti korisne prilikom podnošenja zahteva za osiguranje.

Grad može biti velika pretnja za vaš automobil, ali uz pravilnu pripremu i korake prevencije možete smanjiti rizik od štete. Uvek budite informisani, koristite dostupna sredstva za zaštitu i znajte da u slučaju oštećenja stakala, možete računati na našu šlep službu u okolini Beograda da vam priskoči u pomoć.

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

CATEGORIES

2023 © Copyright AS 011 * Izrada sajta SEO TEAM
Call Now Button