Šlepanje pokvarenog vozila

Šlepanje pokvarenog vozila

Šlepanje pokvarenog vozila može se obaviti na nekoliko načina.

Ono što nijedan vozač ne želi da ga snađe tokom vožnje, jeste kvar na autu. Čak i ako ste izvršili servis pre puta, mogu se desiti nepredviđene situacije.

Najsigurnije rešenje za šlepanje pokvarenog vozila jeste profesionalni tim. Šlep služba u Beogradu, AS 011 ima potrebnu opremu i proverena vozila, kao i obučene radnike za pravilno obavljanje posla. Na taj način sigurnost vašeg vozila je zagarantovana.

Međutim, nije redak slučaj da za šlepanje pokvarenog vozila potražimo pomoć prijatelja ili slučajnih vozača koji su voljni da nas odvuku do prvog servisa. U tom slučaju je važno znati propise kako biste obavili pravilno šlepanje pokvarenog vozila, a da ne ugrozite ostale učesnike u saobraćaju. Ili, pak, ne oštetite kako svoje, tako i vozilo koje vas vuče.

Kada je dozvoljeno šlepanje pokvarenog vozila?

Šlepanje pokvarenog vozila se odnosi na auto kod kog postoji kvar ili nedostatak određenih delova, te on ne može samostalno da se kreće ili njegovo kretanje nije bezbedno, već je potrebno pozvati šlep službu.

Šlepanje pokvarenih vozila

Može se vršiti na svakom putu. Ipak, imajte u vidu da je na auto-putu to dozvoljeno samo do prvog isključenja. U protivnom možete dobiti kaznu za nepropisno šlepanje pokvarenog vozila.

Takođe, veoma je važno da vozilo kojim se obavlja šlepanje mora biti približno iste ili veće težine od pokvarenog. Jer, ne sme priključno vozilo da utiče na stabilnost auta koji ga vuče.

Na koji način se može obaviti šlepanje pokvarenog vozila?

Šlepanje se može vršiti pomoću užeta, krute veze (rude) i vešanjem.

Uže ne smete koristiti ukoliko je došlo do kvara na uređaju za upravljanje ili uređaju za zaustavljanje. Takođe, na ovaj način ne sme da se vrši šlepanje teretnog vozila i autobusa. Rastojanje između vozila mora biti od 3 do 5 metara.

Ako je na vozilu pokvaren uređaj za upravljenje ili radna kočnica, onda se ne upotrebljava kruta veza. Propisano rastojanje kod ove vrste iznosi manje od 3 metra.

Iz navedonog se zaključuje da se šlepanje pokvarenog vozila kod koga ne radi uređaj za upravljenje obavlja jedino vešanjem o vučno vozilo.

Da li je potrebno posebno obeležavanje?

Šlepanje pokvarenog vozila može se obavljati bilo kada u toku dana, ali vozila moraju biti propisno obeležena. To podrazumeva upotrebu sigurnosnog trougla. Pri čemu se na vozilu koje vuče neispravno vozilo postavlja sa prednje strane, dok na vučenom sa zadnje.

Šlepanje pokvarenih vozila

Osim trougla vozilo kojim se obavlja šlepanje mora da ima upaljene sve pokazivače pravca, a na pokvarenom autu samo ako rade.

Ukoliko se šlepanje pokvarenog vozila vrši pri smanjenoj vidljivosti ili noću obavezno je da na zadnjoj strani, tj. na vučenom vozilu budu upaljena poziciona svetla.

Kojom brzinom se kreću vozila tokom šlepanja?

Šlepanje pokvarenog vozila nije izvodljivo pri velikim brzinama. Za bezbednost vozača propisana je određena brzina. Ona iznosi do 40 km/h.

Pre nego što se upustite u ovaj posao naoružajte se strpljenjem. Zavisno od rastojanja i problema šlepanje pokvarenog vozila može da traje dugo, a celim putem koncetracija oba vozača mora biti na najvišem nivou.

Zbog toga je naša preporuka da posao prepustite profesionalcima. AS 011 je provereno najbolja šlep služba sa 100 odsto zadovoljnih klijenata. Pored šlepanja pokvarenog vozila obavljamo i šlepanje oldtajmera, mašina i plovila.

 

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

7 COMMENTS

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

2018 © Copyright AS 011 * Izrada sajta SEO TEAM
Call Now Button