Zimski pneumatici – Sve što treba da znate za sigurnu vožnju

Zimski pneumatici – Sve što treba da znate za sigurnu vožnju

Zima donosi svoje čari, ali i izazove kada je reč o vožnji. Sneg, led, poledica, i niske temperature utiču na performanse vašeg vozila, posebno na pneumatike. Zimski pneumatici su ključ sigurne i stabilne vožnje tokom hladnih zimski ali i jesenjih dana. U nastavku ćete saznati sve što treba da znate o zimskim pneumaticima.

Istorijat zimskih pneumatika

Prvi zimski pneumatici razvijeni su u Skandinaviji 1930-ih godina. Dizajnirani su da bi se poboljšala trakcija na snegom pokrivenim i ledenim putevima. Kroz decenije, tehnologija izrade pneumatika se znatno unapredila, uvođenjem novih materijala i dizajna gazećeg sloja, kako bi se omogućila što bolja kontrola vozila u zimskim uslovima.

Saveti za vožnju tokom hladnih dana

Prilagodite brzinu uslovima na putu: Držite se ograničenja brzine, ali vožnju prilagodite i aktuelnim uslovima na putu. Ako je put pokriven snegom ili ledom, smanjite brzinu i budite oprezniji.

Održavajte veći razmak: Zimi je zaustavni put vozila duži. Održavajte veći razmak od vozila ispred sebe kako biste imali dovoljno vremena za reagovanje u slučaju iznenadne opasnosti.

Proverite pneumatike: Redovno proveravajte pritisak u pneumaticima i njihovo stanje. Ako su pneumatici stari ili oštećeni, zamenite ih novim.

Modeli zimskih pneumatika

Kada birate zimske pneumatike, važno je da uzmete u obzir nekoliko faktora kao što su dimenzije, tip vozila i proizvođač. Evo nekoliko popularnih modela zimskih pneumatika:

  • Michelin Alpin: Ovi pneumatici nude odlične performanse na snegu i ledu, kao i dobro prianjanje na suvim putevima. Dizajnirani su tako da obezbede maksimalnu sigurnost i komfor tokom vožnje.
  • Bridgestone Blizzak: Poznati po svojoj izdržljivosti i performansama u teškim zimskim uslovima. Pružaju dobro prianjanje i stabilnost, čak i pri većim brzinama.
  • Continental WinterContact: Ovi pneumatici su dizajnirani za različite tipove vozila, od putničkih do SUV-a. Karakteriše ih visoka efikasnost na snegu i ledu, kao i dugotrajan vek trajanja.

Zaštita u slučaju nezgoda ili kvarova

Bez obzira na sve mere predostrožnosti, nezgode i kvarovi su uvek mogući. Ukoliko se nađete u nevolji na putevima Beograda ili okoline, možete se osloniti na našu šlep službu koja je tu da vam pruži brzu i profesionalnu pomoć. Naša šlep služba dostupna je 24/7 i spremna da reaguje u najkraćem mogućem roku i hitnim situacijama kako biste se sigurno i bez dodatnih problema vratili na put.

Zimski pneumatici i bezbedna vožnja su prvi korak ka zaštiti na putevima tokom zime, ali za svaki slučaj, dobro je znati da imate kvalitetnu šlep službu na koju možete da se oslonite u slučaju potrebe.

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

CATEGORIES

2023 © Copyright AS 011 * Izrada sajta SEO TEAM
Call Now Button