Kako voziti automobil po oluji?
  • 1076
  • 0

Kako voziti automobil po oluji?

Oluje donose sa sobom mnogo izazova za vozače. Od proklizavanja na mokrim putevima do borbe sa snažnim udarima vetra i smanjene vidljivosti, svaka oluja predstavlja niz opasnosti koje mogu ugroziti kako vozače, tako i druge učesnike u saobraćaju. I dok se mnoge nesreće dešavaju zbog neprilagođene brzine ili nepažnje, često je osnovni uzrok nedostatak znanja o tome kako se prilagoditi ovako nepredvidivim uslovima vožnje.

Bez obzira na to da li ste iskusni vozač ili neko ko je tek nedavno položio vozački ispit, ključno je razumeti kako se bezbedno ponašati na putu kada nebo postane tamno i uslovi postanu izazovni. U ovom vodiču pružićemo vam korisne savete kako da se sačuvate i zaštitite svoj automobil u olujnim uslovima, ali i šta raditi u situacijama kada stvari ne idu kako treba.

Proverite prognozu

Pre nego što krenete na put, obavezno proverite vremensku prognozu. Ukoliko je najavljena oluja, razmotrite mogućnost odlaganja putovanja ili promene trase kako biste izbegli najteža područja.

Smanjite brzinu

Klizavi putevi i smanjena vidljivost zahtevaju niže brzine. Čak i ako osećate da imate kontrolu nad vozilom, nagli pokreti ili kočenja mogu dovesti do proklizavanja.

Držite se dalje od velikih vozila

Kamioni i autobusi mogu prskati vodu s puta, što dodatno smanjuje vidljivost. Držite sigurno rastojanje kako biste izbegli taj efekat.

Uključite svetla

U olujnim uslovima, svetla nisu samo da vi bolje vidite, već i da vas drugi vozači bolje vide. Uključite svetla čak i tokom dana.

Izbegavajte velike lokve

Prolazak kroz duboke lokve može izazvati hidroplaniranje, gde gume gube kontakt s putem. Ako se to dogodi, lagano otpustite gas i držite volan pravo dok gume ponovo ne steknu trakciju.

Ostanite informisani

Ako imate radio u automobilu, prebacite se na lokalne stanice koje prate vremenske uslove i saobraćajne izveštaje. Dobićete pravovremene informacije o blokadama puta ili drugim preprekama.

Ako je neophodno, zaustavite se

Ako se osećate nesigurno, pronađite bezbedno mesto za parkiranje, poput parkinga ili benzinske pumpe, dok oluja ne prođe.

Kada stvari krenu naopako – naša šlep služba je tu!

Bez obzira koliko bili oprezni, nekad jednostavno dođe do nepredviđenih okolnosti. Ukoliko vam automobil otkaže poslušnost ili doživite kvar usled olujnih uslova, naša šlep služba je spremna da vam pomogne. Bez obzira na vremenske uslove, i bilo gde da vam treba šlep služba u okolini Beograda brzo ćemo stići na lice mesta i odvesti vaš automobil do kuće ili servisa.

Držite sigurnosnu opremu pri ruci

Uvek imajte pri ruci komplet prve pomoći, svetlosni signal, baterijsku lampu i dodatne baterije, kao i flaširanu vodu i nekoliko energetskih pločica ili konzervi.

Budite obazrivi pri izlasku iz automobila

Ukoliko morate da izađete iz automobila tokom oluje, budite pažljivi. Izlazak na put može biti opasan zbog drugih vozila, a postoji i rizik od udara gromom.

Ostanite informisani o stanju svog automobila

Redovno proveravajte kočnice, gume i svetla. Održavanje automobila može značajno smanjiti rizik od nesreća tokom loših vremenskih uslova.

Vožnja po oluji zahteva dodatnu pažnju, strpljenje i prilagođavanje. Svaka oluja donosi svoj set izazova, ali sa pravim znanjem i oprezom, možete sebi i putnicima u vašem vozilu obezbediti sigurno putovanje. Pored svih mera predostrožnosti koje preduzimate, neizbežno je da se suočimo sa nepredviđenim situacijama, bilo da je u pitanju kvar automobila, proklizavanje ili neki drugi incident na putu.

U takvim trenucima, važno je znati da niste sami. Naša šlep služba je tu za vas u svakom trenutku, bez obzira na vremenske uslove. I što je još važnije, pokrivamo svaku opštinu u Beogradu. Bilo da ste zaglavljeni u centru grada, Novom Beogradu, Zemunu, Surčinu, Progaru ili bilo kojoj tački između, stići ćemo do vas što je brže moguće, pružajući vam neophodnu pomoć i podršku. Vožnja po oluji može biti izazov, ali sa pravom pripremom i znajući da postoji pouzdana šlep služba na koju možete računati, putovanje kroz oluju postaje malo manje zastrašujuće.

Uvek se setite da je bezbednost prioritet i da je ponekad najbolja odluka jednostavno sačekati da oluja prođe.

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

CATEGORIES

2023 © Copyright AS 011 * Izrada sajta SEO TEAM
Call Now Button