Šlepanje vozila u snegu – Saveti kako se snaći pre nego što šlep služba stigne

Šlepanje vozila u snegu – Saveti kako se snaći pre nego što šlep služba stigne

Šlepanje vozila u snegu je pravi spas, kada vam se ovakva neprijatna situacija dogodi.

Pošto je zimska sezona stigla, vreme je da počnete da se pripremate za zimske uslove na putevima. Ovo uključuje i mogućnost da vaš automobil može da se zaglavi u snegu. Biti zarobljeni u snegu može biti zastrašujuća stvar, posebno ako niste blizu glavnog puta. Poslednja stvar koju trebate da uradite jeste da paničite u ovakvoj situaciji, jer panika će samo pogoršati situaciju. Najbolji način jeste da vi i vaši putnici ostanete i pozovete šlep službu u pomoć.

U narednim redovima pročitajte par korisnih saveta, šta da radite dok čekate najbolju šlep službu.

Šlepanje vozila u snegu – Pozovite pomoć i budite vidljivi!

Vreme čekanja pouzdane šlep službe može se značajno razlikovati u zavisnosti od vaše lokacije i vremenskih uslova. Može proći neko vreme dok pomoć ne stigne čak i ako je vreme savršeno. Ipak, ukoliko ste u snežnoj oluji, možda ćete čekati još duže. Zbog toga je veoma važno odmah pozvati pomoć.

Prvo pozovite šlep servis i budite što precizniji sa svojom lokacijom. Najbolji način je da pošaljete GPS lokaciju posebno kada se vaše vozilo nađe van puta. Ukoliko ste sami, možda nije loše da pozovete i prijatelja ili člana porodice.

Šlepanje vozila u snegu

Kada pozovete pomoć, budite sigurni da ćete biti vidljivi sa puta. Uključite stop svetla i postavite sigurnosni trougao na putu. Možda da postavite sigurnosne signale i na svoje vozilo, jer će tako biti lakše vidljivo.

Ne pokušavajte da iskopate auto iz snega!

Možda je primamljiva pomisao da pokušate da iskopate svoj automobil iz snega, ali ovo može da se pretvori u opasnu situaciju, posebno ako ste sami.

Ukoliko ste ikada morali da lopatom čistite sneg sa svog prilaza, znate koliko iscrpljujuće čišćenje snega može biti. Pokušaj iskopavanja automobila može dovesti do toga da se okliznete, padnete i povredite se. Ne rizikujte da dodatno pogoršate situaciju, već budite strpljivi i sačekajte pomoć.

Šlepanje vozila u snegu – Ne ostavljajte automobil uključen

Kada ste pozvali pomoć i uverili se da je vaš automobil vidljiv sa puta, vreme je da se zagrejete. To ne znači da vaš automobil treba da radi sa upaljenim grejanjem sve vreme dok čekate.

Ne znate koliko dugo ćete morati da čekate da stigne šlep služba dok ste van puta, a sigurni smo da ne želite da ispraznite svoj rezervoar brzo.

Takođe, ako vam je auspuh zapušen snegom, on neće pravilno funkcionisati. U tom slučaju, ostavljanje vašeg automobila da radi duže vreme može dovesti do nakupljanja otrovnog gasa ugljen monoksida u vašem automobilu.

Ukoliko ste sposobni , očistite sneg iz auspuha. U suprotnom, najbolja stvar koju možete da uradite je da što više zagrejete auto i zatvorite vrata i prozore. Onda ugasite auto. Kada temperatura počne da pada na neprijatan nivo, ponovo uključite automobil da biste ga zagrejali. Nastavite to da radite dok vaša šlep služba za šlepanje vozila po snegu ne stigne.

Šlep služba za šlepanje vozila po snegu

Najvažnije što treba da uradite dok čekate šlep službu jeste da ostanete vidljivi, bezbedni i topli.

Šlepanje vozila u snegu

Slep služba Ais 011 je pouzdana i kada je u pitanju šlepnje vozila van puta. Svi naši vozači su obučeni i sertifikovani za sve situacije i posedujemo najmodernija vozila. Naši specijalno modifikovani kamioni za vuču mogu da izvuku vaš automobil iz snega najbrže i najbezbednije. Ako vam je potrebna pomoć, kontaktirajte nas odmah!

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

2018 © Copyright AS 011 * Izrada sajta SEO TEAM
Call Now Button