Šlepanje novih automobila

Šlepanje novih automobila

Šlepanje novih automobila u pojedinim situacijama je neminovnost.

Automobili su odavno prerasli stvar luksuza i postali svakodnevna potreba. Ne čudi što se razmišljanje o njihovoj kupovini nameće u životu svakog čoveka. Sigurni smo da će mnogi sa lakoćom dati odgovor koji auto žele da imaju u svom vlasništvu. Međutim, kada se zaista zapute u kupovinu, želje i mogućnosti moraju da se podudaraju.

Kupovina automobila je velika investicija, posebno novog. Ipak, vožnju takvog vozila mnogi vozači opisuju kao najlepše iskustvo. Ne samo da pruža neverovatni komfor, već i sigurnost. Nažalost, neretko vlasnici novih automobila smatraju da ne moraju da vode previše računa o održavanju, jer su svi delovi na njemu novi. Ovakvo mišljenje je sasvim pogrešno.

Iako je automobil nov, ne znači da svaku neprijatnost možete izbeći. Nezgodno skretanje na klizavom putu ili, pak, nepažnja drugih vozača u saobraćaju mogu da dovedu do kvara na vašem autu. Zbog čega vam je neophodno šlepanje vozila do servisa.

Imajući ovo u vidu šlep služba AS 011 vam otkriva šta obuhvata šlepanje novih automobila.

Pravila za šlepanje novih automobila

Šlepanje pokvarenog automobila novijeg datuma vrši se na isti način kao i svakog drugog vozila. To znači da može da se obavi pomoću užeta, krute veze (rude) i vešanjem. Izbor zavisi od samog kvara.

Šlepanje novih automobila

Osim pravilne upotrebe opreme za vuču, veoma je važan i izbor odgovarajućeg vozila koje će vam pružiti pomoć na putu u Srbiji. Naime, vozilo koje vuče nikako ne sme da bude manje težine od vučenog. Takođe, vuča ne sme da se obavlja vozilima sa automatskim menjačem, niti motorima.

Za šlepanje novih automobila obavezna je upotreba sigurnosnog trougla. Pri čemu se on na vučeno vozilo postavlja sa prednje strane, dok kod auta koji ga vuče sa zadnje strane.

Pored trokuta, na oba vozila moraju biti upaljeni svi pokazivači pravca, dok pri smanjenoj vidljvosti ili noću i poziciona svetla.

Šlepanje novih automobila – Saveti za vozača

Ukoliko ste vi na mestu vozača koji vrši šlepanje, prvo pravilo koje morate poštovati jeste ograničenje brzine. Dozvoljena brzina u ovoj situaciji je 40 km/h. Na taj način osiguraćete bezbednost u saobraćaju i omogućiti drugom vozaču da reaguje na vreme.

Pažljivo koristite kvačilo da biste sprečili bilo kakvo “kidanje” užeta za vuču. Samim tim izbegli i iznenadno trzanje napred vučenog automobila koje može da dovede do dodatnog oštećenja.

Šlepanje novih automobila

Tokom vožnje nemojte naglo da kočite. Već lagano pritisnite pedalu kočnice pre samog kočenja. Time ćete dati do znanja koju radnju planirate da izvršite. Ni nagle promene pravca nisu preporučljive, jer drugi vozač otežano upravlja svojim vozilom. U slučaju da je motor u kvaru neće moći ni da zakoči.

Saveti za vozača čijem vozilu je potrebno šlepanje

Da biste bili pažljivi tokom šlepanja koncentracija u svakom trenutku mora da bude na visokom nivou. Zato stručnjaci savetuju da ako ste umorni, volan prepustite drugom vozaču.

Ne samo da morate da vodite računa o znacima koje vam signalizira vozač koji šlepa vaše vozilo, već i o vožnji drugih učesnika u saobraćaju. Istovremeno, trudite se da održite propisano odstojanje kako biste trzanje sveli na minimum.

Šlepanje novih automobila je kompleksno. Bolje je da čitav posao prepustite profesionalcima iz AS 011. Da je ovo u pitanju pouzdana šlep služba potvrđuju i brojni zadovoljni klijenti.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

2018 © Copyright AS 011 * Izrada sajta SEO TEAM
Call Now Button