Šta uraditi kada se automobil pregreje na putu?
  • 1224
  • 0

Šta uraditi kada se automobil pregreje na putu?

Biti za volanom automobila koji pokazuje znake pregrevanja može biti veoma zabrinjavajuće. Pregrevanje može prouzrokovati ozbiljnu štetu na motoru, pa je stoga važno znati šta učiniti u ovoj situaciji. Ukoliko automobil ne može da nastavi vožnju, naša šlep služba koja pokriva celu teritoriju Beograda je uvek tu za vas.

1. Pratite temperaturu motora

Prvi korak je da redovno proveravate indikator temperature na instrument tabli. Ako temperatura postane previsoka, prvo što treba da uradite je da smanjite brzinu i, ako je moguće, zaustavite automobil.

2. Zaustavite automobil

Kada bezbedno možete, zaustavite automobil. Ostavite motor da radi na leru nekoliko minuta – ovo može pomoći da se motor malo ohladi.

3. Otvorite haubu

Ako je sigurno, otvorite haubu kako bi toplota mogla da se rasprši. Ipak, budite veoma oprezni – hauba može biti veoma vruća, a ako se motor previše pregreje, antifriz može da postane veoma vruć i da izazove opekotine.

4. Proverite nivo rashladne tečnosti

Ako je motor dovoljno ohladjen, proverite nivo rashladne tečnosti. Ako je nizak, dopunite ga – ali nikada nemojte to raditi dok je motor vruć, jer to može prouzrokovati opekotine.

Ako automobil ne može da nastavi put…

Ako pokušate sve ove korake i automobil se i dalje pregreva, može biti neophodno da potražite profesionalnu pomoć. Ukoliko se nađete u ovoj situaciji u okolini Beograda, naša šlep služba je uvek spremna da pruži pomoć. Bez obzira na vreme i mesto, naš profesionalni tim će brzo stići na lice mesta i bezbedno preneti vaše vozilo do servisa ili do mesta koje vi odredite.

Pregrevanje automobila može biti izuzetno stresno, ali sa pravim znanjem možete preduzeti korake kako biste minimizirali potencijalnu štetu. A ukoliko se nađete u situaciji da vam je potrebna pomoć, naša šlep služba je tu za vas. Pružamo brzu, efikasnu i profesionalnu uslugu šlepanja u okolini Beograda, obezbeđujući da se vaš automobil transportuje do cilja na najsigurniji mogući način. Sve što treba da uradite je da nas pozovete, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo.

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

CATEGORIES

2023 © Copyright AS 011 * Izrada sajta SEO TEAM
Call Now Button